Posts Tagged ‘website’

11/02 2011

De ce ai nevoie de un site web?Scris de admin

In ziua de azi un site este la fel de important ca si numele companiei tale, numarul tau de telefon sau vitrina magazinului tau. Orice afacere are nevoie de un website (de la un restaurant la o firma imobiliara multinationala pana la o spalatorie auto). Dar se presupune ca doar un numar aproximativ de 30 % dintre companiile mici si mijlocii detin in momentul de fata un site (cifra scazand pentru domeniile mai putin tehnologizate).

Iti oferim cateva motive pentru care ai nevoie de un site web:

1. Pentru a deschide un magazin online

Multe companii mici si mijlocii au sesizat ca indiferent de faptul ca nu-si pot permite chiria pe Magheru sau intr-un mall, pot exista in cyberspatiu si isi pot astfel vinde produsele si serviciile. Internetul a schimbat felul in care oamenii cumpara. Nu mai este nevoie sa ne urcam in masina si sa conducem pana la magazine. Un magazin online iti ofera posibilitatea de a descrie bunurile tale si le da clientilor tai un loc sigur unde sa te gaseasca pe tine si de unde sa-ti poata achizitiona produsele.

2. Publicitate mai ieftina

Nu ai nevoie de foarte multi bani pentru a crea o prezenta online de impact. Un website basic de prezentare poate costa in jur de 200 de euro si constituie o investitie foarte buna. In comparatie cu alte forme de publicitate, site-urile web ofera un raport foarte bun intre banii investiti si amortizarea lor.

3. Serviciu Clienti

Un site web este esential pentru credibilitatea afacerii tale si pentru a oferi suport clientilor tai astfel incat acestia sa poata gasi cu usurinta raspunsuri la intrebarile pe care le pot avea legat de ceea ce le oferi. Cum ar fi locatia birourilor tale, ce produse si servicii oferi spre vanzare si cum sa te contacteze. Acest serviciu de auto-informare pe care il oferi clientilor prin intermediul unui website te poate ajuta pe tine, om de afaceri, sa economisesti timp si sa te concentrezi la bunul mers al companiei tale.

4. Ramai deschis 24/7

Sunt putine companii cu program non-stop, dar o prezenta online poate da impresia ca usile tale sunt deschise 24/7. Prin formularele de contact, clientii sau potentialii tai parteneri pot lua legatura cu tine atunci cand le este lor comod. Potentialii client pot afla informatii despre ce vinzi si cum vinzi la orice ora, in week-end, la miezul noptii sau chiar din locatii de pe alt fus orar.

5. Gandeste global

Daca business-ul tau are o adresa web la care poate fi gasit, ti se ofera posibilitatea de a efectua tranzactii si afaceri oriunde in lume. Permite potentialilor clienti din Kuala Lumpur, sa zicem, sa stie ce produse vinzi tu in Bucuresti, Romania. Pentru a-ti extinde afacerea la nivel global este bine sa oferi pagini in mai multe limbi, mai ales in limbile tarilor pe care le targetezi pentru extindere (desi acest lucru implica o crestere a costurilor, iti va mari si profitul).

6. Lanseaza promotii cu usurinta

Pe web, este mult mai usor sa schimbi produsele sau serviciile pe care le oferi, sa modifici preturile, decat ar fi daca ai apela la un catalog de produse traditional, in print. De asemenea, poti lansa promotii noi si atragatoare doar cu cateva click-uri. Este bine sa adaugi continut proaspat si stimulent ca sa determini clientii sa se intoarca pe site-ul tau, pentru ca daca website-ul ramane static, potentialii clienti nu mai au nici un motiv sa se intoarca. Update-urile saptamanale cu promotii disponibile exclusiv online sunt o modalitate foarte buna de a determina clientii sa intre pe site-ul tau si sa verifice daca ai oferte sau produse noi. Pentru o companie mica, o pagina de stiri updatata cu regularitate este foarte buna pentru a determina vizitatorii sa revina pe pagina ta.

31/05 2010

Ce este un Content Management System(CMS)Scris de admin

Sistemul de management al continutului (Content management system) este o platforma de adminstrare a unui site, portal, aplicatie web etc folosita pentru a  crea, edita, publica si customiza  diferite tipuri de informatie (texte, documente, imagini, flash etc).

In momentul de fata exista foarte multe sisteme de management al continutului in regim open source care pot fi folosite pentru a crea un site.

Un CMS trebuie sa aiba obligatoriu un editor de tip WYSIWYG (WYSIWYG este un acronim pentru Ce vedeti este ceea ce obtineti din limba engleza - What You See Is What You Get) pentru a vizuliza continutul introdus exact in forma in care va aparea pe site.

Pentru flexibilitate  si adaptare la nevoile clientilor Liga Web are dezvoltate CMS-uri distincte pentru portale web,site-uri de prezentare, website-uri bilingve, directoare web, site-uri de turism sau pentru ziare si reviste online .

31/05 2010

OPTIMIZARE ON-PAGE SI OPTIMIZARE OFF-PAGEScris de admin

Optimizarea pentru motoarele de cautare poate fi impartita in doua categorii:

  • optimizarea on-page (de obicei este realizata in cadrul procesului de web design pe baza unor analize ale concurentei, ale cuvintelor cheie , a traficului , ala continutului si al modului in care este conceput si programat  website-ul )
  • optimizare off-page ( este realizata dupa lansarea site-ului  si include realizarea unui sistem de backlink-uri pentru cresterea page-rank-ului si pentru plasarea de cuvinte cheie in linkuri externe )
31/05 2010

Firme web designScris de admin

Oferte firme web design

Nu va lasati pacaliti de prima oferta pe care o aveti atunci cand va trebui sa alegeti o firma de web design care sa se ocupe de site-ul  dumnevoastra.

Faceti un studiu comparativ al firmelor de web design existente pe piata si cu rezultate notabile si cereti oferte.

Oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere al sumei nu este automat cea mai buna. Nu sugeram ca ar trebui sa alegeti o oferta mai scumpa, doar faceti comparatia intre serviciile oferite si pretul respectiv si gasiti ofertele cu un raport cat mai bun.

Stabiliti intalniri cu acestia si luati decizia finala, chiar si o discutie telefonica va poate fi de mare ajutor in alegerea unei firme.

Portofoliul firmelor de web design

Verificati portofoliul firmelor avand in vedere:

  • numarul si dimensiunea website-urilor create (minim 50 de proiecte)  - pot fi proiecte de o mai mare amploare , a caror dezvoltare dureaza si cateva luni , luati in considerare si acest lucru
  • numarul si calitatea clientilor – verificati referintele clientilor sau sunati unul dintre clienti si cereti o referinta despre firma de web design
  • numarul proiectelor pentru acelasi client dovedeste o relatie foarte buna de lunga durata intre client si firma de web design
  • calitatea site-urilor – trebuie sa aveti in vedere ca anumite site-uri sunt facute cu un buget redus
  • verificati traficul site-urilor si vedeti proportia vizitatorilor proveniti din motoarele de cautare

Colaborarea pe termen mediu si lung

Castigati un partener pe termen lung, in acelasi timp cu afacerea dumnevoastra va creste si site-ul firmei sau veti avea nevoie de alte servicii de web design.

Nu veti fi nevoit sa cautati de fiecare data o alta firma cu care sa lucrati. Veti avea o echipa ale carei competente le stiti si la care puteti apela cu incredere.

Noi dezvoltam relatii pe termen lung cu clientii nostri si putem sa ne laudam cu faptul ca suntem recomandati prietenilor, clientilor sau partenerilor celor cu care lucram.

Lucrurile simple sunt foarte importante pentru noi: respectul fata de client, efortul de a prezenta lucrurile pe intelesul acestuia, implicarea totala in proiect, idei si consultanta gratis.

Servicii complete de web design de la aceasi firma

Firma trebuie sa ofere servicii complete, de la alegerea numelui de domeniu, design, content si programare web pana la optimizare web, campanii publicitare si mentenanta.

Astfel veti fi nevoit sa alergati dupa alte firme, iar in momentul in care veti avea o problema va veti lovi de vechea poveste cu aruncatul pisicii in curtea celuilalt.

Liga Web design va poate oferi toata gama de servicii, avand oameni specializati pentru fiecare din fazele dezvoltarii unui proiect web.

31/05 2010

Ce insemana web design?Scris de admin

Conform wikipedia web design este procesul de creare a unei prezentari de continut (de obicei hypertext sau hypermedia, adica text, video, imagini etc. pentru internet) care poate fi accesata prin intermediul unui browser  sau al unui software web (RSS reader, platforme microblogging).

In sensul restrans se refera la crearea unei pagini web sau  a unei aplicatii web.

Pentru web design Liga Web foloseste tehnologii si limbaje ca:

  • Limbaje de marcaje  (HTML, XHTML si XML)
  • Style sheet  (ca  CSS and XSL)
  • Scripturi pe partea de client  ( JavaScript)
  • Limbaje de scripting pentru partea de server (PHP)
  • Baze de date (MySQL,Sql server)
  • Multimedia (Flash)
  • Design (Adobe Photoshop)

Sunt multe aspecte de care trebuie tinut cont in web design, Internetul fiind intr-o continua dezvoltare, de baza fiind urmatoarele:

  • grafica – grafica site-ului trebuie sa fie originala, consistenta, relevanta si ar mai fi multe de spus, dar totul se poate reduce la a fi profesionala.
  • vizibilitatea (se refera la aparitia website-ului pe internet, in mare masura in cadrul motoarelor de cautare)
  • valoarea informationala a site-ului din punct de vedere a continutului (se refera la modul in care continutul este prezentat pe site astfel incat un vizitator sa gaseasca informatia pe care o cauta rapid si intr-o forma care sa-l convinga sa ramana pe site, sa cumpere sau sa av contacteze)
  • usurinta de a folosi site-ul (website-ul trebuie sa fie user friendly, cu o interfata si o navigare simpla si intuitiva)

Termenul de “web design” practic inglobeaza toate aceste aspecte, fara unul dintre ele cuvantul “nu are sens”.