Posts Tagged ‘Magazin virtual’

30/03 2011

Metode de plata onlineScris de admin

La inceput, la aparitia comertului electronic, utilizatorii care isi faceau cunmparaturile online, aveau o singura modalitate de plata pentru produsele comandate: trimiteau prin posta cecurile cu suma datorata. Insa aceasta metoda de plata era foarte inceata si nu de putine ori produsele nu erau livrate la timp sau chiar deloc, ducand astfel la pierderea clientilor.

De atunci comertul electronic a evoluat foarte mult si acum majoritatea magazinelor online ofera clientilor mai multe metode de plata. Va prezentam astfel unele dintre cele mai populare.

Plata online cu cardul

Cu siguranta cea mai populara metoda de plata online la ora actuala este cea prin intermediul cardului de credit / debit. Majoritatea persoanelor au un card care permite efectuarea platilor online, proces simplu si rapid, singura conditie fiind ca utilizatorul sa aiba bani suficienti pe card. Exista insa si un mare neajuns la aceasta metoda, siguranta datelor.

Pentru developeri: Exista in Romania servicii care te ajuta sa integrezi in siteul tau aceasta modalitate de plata (ePayment, Mobilpay etc.). Odata ce ti-ai facut un cont la unul dintre aceste servicii vei avea acces la o documentatie bogata si la un sistem de suport online foarte promt si care sigur te poate ajuta daca intampini vreo problema.

Securitate: 3/5
Raspandire: 5/5
Rapiditate: 4.5/5
Comisioane: 4.5/5

Paypal / Moneybookers

Plata se face foarte asemanator cu cea cu un card bancar. Dupa ce iti faci un cont de Paypal, “legi” de acesta un card de credit sau debit de pe care se vor face platile. Diferenta este ca atunci cand vei dori sa cumperi ceva online nu vei fi nevoit sa introduci toate datele cardului, ci doar userul si parola contului de Paypal, sporind astfel semnificativ siguranta datelor. Dezavantajul acestei metode este ca inca nu este foarte raspandita in Romania desi au trecut aproape 3 ani si jumatate de cand Paypal a inceput sa accepte si conturi din Romania.

Pentru developeri: Atat Paypal cat si Moneybookers au un API prin care poti implementa foarte usor serviciul lor de plata pe siteul tau. In afara Romaniei aceste servicii sunt foarte populare si vazute de majoritatea utilizatorilor ca fiind cele mai sigure.

Securitate: 5/5
Raspandire: 1/5
Rapiditate: 5/5
Comisioane: 4/5

Transfer bancar

Reprezinta o alternativa la plata prin card de credit/ debit. Utilizatorul are nevoie de un card si de un cont de internet banking. Acesta poate transfera in contul comerciantului suma dorita. Metoda este mai sigura deoarece site-urile bancilor sunt deobicei foarte bine secuzitate.

Pentru developeri: Aceasta metoda nu poate fi ‚automatizata’ deoarece nu se poate sti statusul unei tranzactii decat verificand ‚manual’.

Securitate: 4/5
Raspandire: 3/5
Rapiditate: 4/5
Comisioane: 5/5

Plati prin SMS

Plata prin SMS devine din ce in ce mai populara datorita raspandirii telefoniei mobile, dar si a usurintei prin care aceasta se face. Practic nu trebuie decat sa trimiti un SMS la un anumit numar de telefon si tranzactie e finalizata. Aceasta metoda are insa si un dezavantaj si anume comisioanele foarte ridicate pe care firmele care ofera aceste servicii le percep.

Pentru developeri: La fel ca la plata cu cardul, exista si in Romania servicii care permit implementarea acestui tip de plata intr-un site.

Securitate: 5/5
Raspandire: 5/5
Rapiditate: 5/5
Comisioane: 1/5

Cartele pre-platite

Modalitate folosita in special de siteurile foarte mari care ofera abonamente lunare. Clientii trebuie sa cumpere o cartela din magazin si sa introduca codul unic pe un site. Metoda este foarte sigura deoarece utilizatorul nu este nevoit sa introduca date personale sau ale cardului.

Pentru developeri: Logistica necesara pentru a implementa un astfel de serviciu este foarte complexa, facand astlfel aceasta metoda de plata accesibila doar companiilor mari.

Securitate: 5/5
Raspandire: 1/5
Rapiditate: 4/5
Comisioane: 2/5

18/06 2010

Cat costa un magazin online?Scris de admin

In principiu se poate vorbi despre trei nivele de preturi pentru magazine online (in functie de solutii, functionalitati, servicii):

Ce contine un magazin online care costa intre 500 si 1000 euro ?

Aceste magazine sunt dezvoltate pe platforme standard (fie ca este un software open source sau o solutie in-house dezvoltata de firma de web design).

Serviciile incluse sunt de obicei urmatoarele:

 • personalizare layout (web design si design logo)
 • configurare categorii, stabilirea campurilor standard ale produselor (modele, culori, producatori etc.) si introducere  produse pe magazinul online
 • optimizare dinamica on-page (setare meta-tag-uri)
 • configurare modalitati de plata

De ce costa peste 1000 de euro un magazin virtual complex?

Un magazin virtual complex va oferi potentialilor clienti functionalitati suplimentare ca:

 • configuratoare de produse
 • comparatoare de produse sau de preturi
 • management intern al magazinului cu posibilitate de administrare stocuri si de facturare
 • modalitati de plata  suplimentare si rapoarte de analiza financiara
 • module de review-uri sau de promovare prin instrumente de social media
 • integrare cu site-uri gen price.ro, smartbuy.ro sau alte portale B2B
 • modul de marketing prin newsletter

In plus, un astfel de magazin virtual beneficiaza de un design premium si de optimizare pe o perioada de 3-4 luni (campanii de optimizare web pe anumite seturi de cuvinte cheie)

Pret de peste 3500 de euro pentru un business online?

Da, nu e greseala… si costurile pot creste si mai mult avand in vedere ca un business online are nevoie de zeci de ore de analiza si de cercetare a pietei, de implementare a solutiei, de integrare cu software de tip ERP sau CRM.

Practic toate cele prezentate mai sunt inglobate intr-o astfel de solutie, in plus originalitatea va prima si functionalitatile vor fi dintre cele mai diverse : module de prezentare video, sisteme de publicitate prin afiliati sau magazin optimizat pentru telefoanele mobile.

O astfel de solutie se dezvolta in special pentru magazinele online ale marilor companii sau magazinelor care au caracteristici aparte (magazine de muzica, magazinele de software sau cele de fashion cu prezentari video )

Un buget serios… dar si un ROI pe masura investitiei!

Echipa Liga Web Design va analiza cu atentie proiectul dumnevoastra si va va propune solutia potrivita pentru tipul dumnevoastra de business si pentru bugetul pe care il aveti alocat.

Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa solicitati o intalnire cu consultantii nostri sau sa ne trimiteti un email cu descrierea magazinului online pe care doriti sa il lansati.