Posts Tagged ‘CMS’

30/05 2011

Liga Web a lansat site-ul trupei MandingaScris de admin

Liga Web are o noua lansare importanta: site-ul de prezentare al trupei Mandinga. Cu un design proaspat si reprezentativ pentru natura eterogena a trupei, cu un sistem de management al continutului dezvoltat de la zero special pentru acest site, Mandinga are acum o prezenta online perfecta pentru a comunica eficient cu fanii!

Va invitam sa vizitati noul site al trupei la www.mandinga.ro!

31/05 2010

Realizare site dinamic sau pagini web statice?Scris de admin

Site-urile pot fi clasificate in :

pagina web statica este creata de obicei in flash sau in html si nu poate fi modificata (continut si layout) fara interventia unui programator sau a unui webmaster.

Un site dinamic poate fi controlat printr-o interfata de administrare (CMS) de catre un utilizator avand cunostiinte de utilizare a unui browser web.

Acesta poate efectua actiuni ca:

  • adaugare sau modificare continut (texte,imagini,multimedia)
  • schimbarea interfetei sau a layout-ului
  • moderarea  diferitelor actiuni din site (de exemplu validarea comentariilor, a site-urilor introduse intr-un director web)
  • administrarea newsletter-ului (creare, editare newsletter, trimiterea pe categorii de useri)
  • crearea sau administrarea userilor
  • alte actiuni in functie de natura site-ului si de complexitatea lui
31/05 2010

Ce este un Content Management System(CMS)Scris de admin

Sistemul de management al continutului (Content management system) este o platforma de adminstrare a unui site, portal, aplicatie web etc folosita pentru a  crea, edita, publica si customiza  diferite tipuri de informatie (texte, documente, imagini, flash etc).

In momentul de fata exista foarte multe sisteme de management al continutului in regim open source care pot fi folosite pentru a crea un site.

Un CMS trebuie sa aiba obligatoriu un editor de tip WYSIWYG (WYSIWYG este un acronim pentru Ce vedeti este ceea ce obtineti din limba engleza - What You See Is What You Get) pentru a vizuliza continutul introdus exact in forma in care va aparea pe site.

Pentru flexibilitate  si adaptare la nevoile clientilor Liga Web are dezvoltate CMS-uri distincte pentru portale web,site-uri de prezentare, website-uri bilingve, directoare web, site-uri de turism sau pentru ziare si reviste online .