Archive for the ‘Web development’ Category

31/01 2012

Angajam Programator PHPScris de admin

Responsabilitati

  • realizarea site-urilor web folosind limbajul de programare PHP, pe baza design-urilor si a cerintelor clientilor
  • mentenanta si updatarea site-urilor existente
  • dezvoltarea codului necesar implementarii site-urilor
  • incarcarea site-urilor pe serverele clientilor
  • testarea site-urilor si repararea eventualelor erori
  • determinarea functionalitatilor necesare site-urilor, pe baza cerintelor clientilor

Competente necesare

  • cunostinte de programare web
  • cunostinte de standarde si de protocoale web
  • cunostinte de baze de date relationale si limbaj SQL
  • cunostinte de Java Script (jQuery, Yui)
  • cunostinte solide de CSS 3

*Reprezinta un avantaj cunoasterea tehnologiilor AJAX si XML

Candidatul ideal

  • creativitate
  • capacitate de sinteza si analiza
  • adaptabilitate la tehnologiile noi
  • atentie la detalii
  • capacitatea de a comunica productiv cu ceilalti membri ai echipei
Trimiteti CV-ul la hr@ligasoftware.ro
19/07 2011

Liga Web lanseaza Anuntzuri-Online.roScris de admin

Liga Web Design lanseaza noua versiune a portalului de anunturi online gratuite Anuntzuri-Online.ro

Portalul cuprinde anunturi online gratuite de la A la Z, imobiliare, auto moto velo, matrimoniale, servicii, locuri de munca, afaceri, vanzari, cumparari, si diverse alte categorii.

Printre tehnologiile folosite se numara: PHP, AJAX, CSS, MYSQL, Java Script si HTML.

 

Serviciile oferite companiei S.C. Professional Solutions International S.R.L sunt:

  • Web Design
  • Creare si dezvoltare web site si CMS
  • Brandind si strategie
  • Optimizare SEO si SEM

Pentru mai multe informatii, puteti vizita site-ul aici.

31/03 2011

Web servicesScris de admin

Web services descrie o metoda standard de a integra aplicatii de tip Web folosind standardele XML (Extensible Markup Language), SOAP (Simple Object Access Protocol), WSDL (Web Services Description Language) si UDDI (Universal Description, Discovery and Integration) prin intermediul protocoalelor de Internet.

XML este folosit pentru a pune tag pe informatii, SOAP este folosit pentru a transfera datele, WSDL este folosit pentru a descrie serviciile si UDDI este folosit pentru afisa servicii disponibile. Folosite in principal de catre business-uri pentru a comunica intre ele si cu clientii, Web services permit organizatiilor sa comunice date fara a cunoaste amanuntit sistemele IT din spatele firewall-ului.

Spre deosebire de modele client/server obisnuite, precum sistemul Web Server/Web Client, Web services nu ofera utilizatorului un GUI. Web services furnizeaza date, procese si business logic printr-o interfata programata. Dezvoltatorii pot adauga serviciile web la o GUI (precum o pagina web sau un program executabil) pentru a oferi o functionalitate anume pentru utilizatori.

Web services permit diferitelor aplicatii din diferite surse sa comunice intre ele fara cod personalizat, si pentru ca modul de comunicare se face prin XML, Web Services nu sunt independente de sistemul de operare si de limbajul de programare. Spre exemplu, Java poate comunica cu Perl, aplicatii de Windows pot comunica cu aplicatii UNIX.

Web services nu necesita un browser sau HTML. Se mai numesc si application services.

Web API

Web API este o extindere in Web Services, al carei scop este de a trece de la serviciile de tip SOAP la comunicatiile de tip Representional State Transfer (REST). Serviciile de tip REST nu necesita API-urile XML, SOAP sau WSDL.

Web API-urile permit combinarea mai multor Web Services in aplicatii noi cunoscute si ca mashups.

Cand sunt folosite in cadrul Web development-ului, Web API este definit ca un set mesaje HTTP impreuna cu o definitie a structurii mesajelor raspuns, de obicei sub forma de XML sau de JSON (JavaScript Object Notation).

Utilizari

Cele mai folosite sunt RPC, SOA si REST.

  • Remote Procedure Calls (RPC)

Web Services prezinta o functie (sau metoda) de apel care este cunoscuta de catre majoritatea programatorilor. De obicei, unitatea de baza a unui Web service de tip RPC este operatia de tip WSDL.

Primele unelte Web services au fost focalizate pe RPC, si prin urmare este foarte raspandit.

Alte utilizari asemanatoare cu RPC sunt Object Management Groups (OMG), Common Object Request Broker Arhitecture (CORBA), Distributed Component Object Model (DCOM) sau Remote Method Invocation (RMI).

  • Service Oriented Arhitecture (SOA)

Web services pot fi folosite pentru a implemente o arhitectura in concordanta cu conceptul de tip SOA, unde mijlocul de comunicare de baza este mesajul, in loc de metode. Se mai numesc si message-oriented services.

Web Services de tip SOA sunt folosite de catre marii vanzatori de software si analistii de industrie.

  • Representional State Transfer (REST)

REST incearca sa descrie arhitectura care foloseste HTTP sau protocoale asemanatoare prin limitarea interfetei la un set bine cunoscut de operatii (precum GET, POST, PUT, DELETE pentru HTTP). Aici, focalizarea se face pe interactiunea cu resursele de tip stateful, in loc de mesaje sau metode.

O arhitectura bazata pe REST poate folosi WSDL pentru a descrie mesajele de tip SOAP peste HTTP si poate fi implementata si fara SOAP.

30/03 2011

Metode de plata onlineScris de admin

La inceput, la aparitia comertului electronic, utilizatorii care isi faceau cunmparaturile online, aveau o singura modalitate de plata pentru produsele comandate: trimiteau prin posta cecurile cu suma datorata. Insa aceasta metoda de plata era foarte inceata si nu de putine ori produsele nu erau livrate la timp sau chiar deloc, ducand astfel la pierderea clientilor.

De atunci comertul electronic a evoluat foarte mult si acum majoritatea magazinelor online ofera clientilor mai multe metode de plata. Va prezentam astfel unele dintre cele mai populare.

Plata online cu cardul

Cu siguranta cea mai populara metoda de plata online la ora actuala este cea prin intermediul cardului de credit / debit. Majoritatea persoanelor au un card care permite efectuarea platilor online, proces simplu si rapid, singura conditie fiind ca utilizatorul sa aiba bani suficienti pe card. Exista insa si un mare neajuns la aceasta metoda, siguranta datelor.

Pentru developeri: Exista in Romania servicii care te ajuta sa integrezi in siteul tau aceasta modalitate de plata (ePayment, Mobilpay etc.). Odata ce ti-ai facut un cont la unul dintre aceste servicii vei avea acces la o documentatie bogata si la un sistem de suport online foarte promt si care sigur te poate ajuta daca intampini vreo problema.

Securitate: 3/5
Raspandire: 5/5
Rapiditate: 4.5/5
Comisioane: 4.5/5

Paypal / Moneybookers

Plata se face foarte asemanator cu cea cu un card bancar. Dupa ce iti faci un cont de Paypal, “legi” de acesta un card de credit sau debit de pe care se vor face platile. Diferenta este ca atunci cand vei dori sa cumperi ceva online nu vei fi nevoit sa introduci toate datele cardului, ci doar userul si parola contului de Paypal, sporind astfel semnificativ siguranta datelor. Dezavantajul acestei metode este ca inca nu este foarte raspandita in Romania desi au trecut aproape 3 ani si jumatate de cand Paypal a inceput sa accepte si conturi din Romania.

Pentru developeri: Atat Paypal cat si Moneybookers au un API prin care poti implementa foarte usor serviciul lor de plata pe siteul tau. In afara Romaniei aceste servicii sunt foarte populare si vazute de majoritatea utilizatorilor ca fiind cele mai sigure.

Securitate: 5/5
Raspandire: 1/5
Rapiditate: 5/5
Comisioane: 4/5

Transfer bancar

Reprezinta o alternativa la plata prin card de credit/ debit. Utilizatorul are nevoie de un card si de un cont de internet banking. Acesta poate transfera in contul comerciantului suma dorita. Metoda este mai sigura deoarece site-urile bancilor sunt deobicei foarte bine secuzitate.

Pentru developeri: Aceasta metoda nu poate fi ‚automatizata’ deoarece nu se poate sti statusul unei tranzactii decat verificand ‚manual’.

Securitate: 4/5
Raspandire: 3/5
Rapiditate: 4/5
Comisioane: 5/5

Plati prin SMS

Plata prin SMS devine din ce in ce mai populara datorita raspandirii telefoniei mobile, dar si a usurintei prin care aceasta se face. Practic nu trebuie decat sa trimiti un SMS la un anumit numar de telefon si tranzactie e finalizata. Aceasta metoda are insa si un dezavantaj si anume comisioanele foarte ridicate pe care firmele care ofera aceste servicii le percep.

Pentru developeri: La fel ca la plata cu cardul, exista si in Romania servicii care permit implementarea acestui tip de plata intr-un site.

Securitate: 5/5
Raspandire: 5/5
Rapiditate: 5/5
Comisioane: 1/5

Cartele pre-platite

Modalitate folosita in special de siteurile foarte mari care ofera abonamente lunare. Clientii trebuie sa cumpere o cartela din magazin si sa introduca codul unic pe un site. Metoda este foarte sigura deoarece utilizatorul nu este nevoit sa introduca date personale sau ale cardului.

Pentru developeri: Logistica necesara pentru a implementa un astfel de serviciu este foarte complexa, facand astlfel aceasta metoda de plata accesibila doar companiilor mari.

Securitate: 5/5
Raspandire: 1/5
Rapiditate: 4/5
Comisioane: 2/5

31/05 2010

Realizare site dinamic sau pagini web statice?Scris de admin

Site-urile pot fi clasificate in :

pagina web statica este creata de obicei in flash sau in html si nu poate fi modificata (continut si layout) fara interventia unui programator sau a unui webmaster.

Un site dinamic poate fi controlat printr-o interfata de administrare (CMS) de catre un utilizator avand cunostiinte de utilizare a unui browser web.

Acesta poate efectua actiuni ca:

  • adaugare sau modificare continut (texte,imagini,multimedia)
  • schimbarea interfetei sau a layout-ului
  • moderarea  diferitelor actiuni din site (de exemplu validarea comentariilor, a site-urilor introduse intr-un director web)
  • administrarea newsletter-ului (creare, editare newsletter, trimiterea pe categorii de useri)
  • crearea sau administrarea userilor
  • alte actiuni in functie de natura site-ului si de complexitatea lui
31/05 2010

Arhitectura aplicatiilor webScris de admin

Aplicatii web dezvoltate de Liga Web Design folosesc in majoritatea cazurilor o arhitectura pe mai multe nivele, cea mai folosita fiind arhitectura “3-tier”.

Arhitectura “3-tier” are urmatoarele nivele:

  • nivelul de prezentare
  • nivelul logic
  • nivelul de date

Nivelul prezentare

Acest nivel consta in interfata cu utilizatorul. Interfetele de back-end (administrare site sau aplicatie web) sau front-end fac parte din acest nivel. Acesta interactioneaza direct cu nivelul logic.

Nivelul Logic

Nivelul logic serveste la controlul functionalitatilor aplicatiei web. Toata logica aplicatiei, toate actiunile de care un utilizator are nevoie sunt inglobate in acest nivel.

Nivelul de date

Nivelul de date reprezinta baza de date si serverul pe care aceasta ruleaza. Bazele de date sunt astfel independente de serverul de aplicatii si de logica aplicatiei. Daca la un moment dat se schimba aplicatia sau logica aplicatiei, baza de date se poate folosi in continuare.

31/05 2010

CARE SUNT FAZELE UNUI PROIECT DE WEB DESIGN?Scris de admin

Fazele unui proiect sunt stabilite in functie de complexitate, de relatia cu clientul sau de stadiul in care se afla proiectul de web design.

In general fazele sunt urmatoarele:

  1. Evaluarea si stabilirea cerintelor
  2. Analiza detaliata si redactarea specificatiilor
  3. Conceperea design-ului
  4. Dezvoltarea web, incarcarea continutului, optimizarea on-page si testarea modulara
  5. Testarea finala si asigurarea calitatii
  6. Instalarea site-ului si lansarea lui
  7. Promovarea online si optimizarea off-page
  8. Mentenanta si suport tehnic