Archive for the ‘Dictionar web’ Category

31/05 2010

Ce este un Content Management System(CMS)Scris de admin

Sistemul de management al continutului (Content management system) este o platforma de adminstrare a unui site, portal, aplicatie web etc folosita pentru a  crea, edita, publica si customiza  diferite tipuri de informatie (texte, documente, imagini, flash etc).

In momentul de fata exista foarte multe sisteme de management al continutului in regim open source care pot fi folosite pentru a crea un site.

Un CMS trebuie sa aiba obligatoriu un editor de tip WYSIWYG (WYSIWYG este un acronim pentru Ce vedeti este ceea ce obtineti din limba engleza - What You See Is What You Get) pentru a vizuliza continutul introdus exact in forma in care va aparea pe site.

Pentru flexibilitate  si adaptare la nevoile clientilor Liga Web are dezvoltate CMS-uri distincte pentru portale web,site-uri de prezentare, website-uri bilingve, directoare web, site-uri de turism sau pentru ziare si reviste online .

31/05 2010

CE INSEAMNA SEO?Scris de admin

SEOsearch engine optimization) este procesul prin care un website va fi optimizat astfel incat sa castige vizitatori prin aparitia pe o pozitie buna intr-un motor de cautare.

Cu cat pozitia unui site este mai buna la cautarea intr-un anumit motor de cautare , cu atat mai mult cresc sansele ca site-ul sa fie vizitat.

Poate ati observat ca la cautarea unui cuvant in motoare de cautare diferite (Yahoo sau Google) site-uri care apar in prima pagina sunt diferite.

De aceea cand un site este optimizat , este optimizat avand in vedere regulile impuse de toate motoarele de cautare importante sau in cazul in care se doreste , se poate insista pe un anumit motor de cautare (de exemplu in Romania, majoritatea navigatorilor pe internet folosesc Google).

Liga Web design este o firma specializata pe servicii de web design si optimizare site. Apelati la noi cu incredere, oferim rezultate intr-un timp relativ scurt !

31/05 2010

Ce insemana web design?Scris de admin

Conform wikipedia web design este procesul de creare a unei prezentari de continut (de obicei hypertext sau hypermedia, adica text, video, imagini etc. pentru internet) care poate fi accesata prin intermediul unui browser  sau al unui software web (RSS reader, platforme microblogging).

In sensul restrans se refera la crearea unei pagini web sau  a unei aplicatii web.

Pentru web design Liga Web foloseste tehnologii si limbaje ca:

  • Limbaje de marcaje  (HTML, XHTML si XML)
  • Style sheet  (ca  CSS and XSL)
  • Scripturi pe partea de client  ( JavaScript)
  • Limbaje de scripting pentru partea de server (PHP)
  • Baze de date (MySQL,Sql server)
  • Multimedia (Flash)
  • Design (Adobe Photoshop)

Sunt multe aspecte de care trebuie tinut cont in web design, Internetul fiind intr-o continua dezvoltare, de baza fiind urmatoarele:

  • grafica – grafica site-ului trebuie sa fie originala, consistenta, relevanta si ar mai fi multe de spus, dar totul se poate reduce la a fi profesionala.
  • vizibilitatea (se refera la aparitia website-ului pe internet, in mare masura in cadrul motoarelor de cautare)
  • valoarea informationala a site-ului din punct de vedere a continutului (se refera la modul in care continutul este prezentat pe site astfel incat un vizitator sa gaseasca informatia pe care o cauta rapid si intr-o forma care sa-l convinga sa ramana pe site, sa cumpere sau sa av contacteze)
  • usurinta de a folosi site-ul (website-ul trebuie sa fie user friendly, cu o interfata si o navigare simpla si intuitiva)

Termenul de “web design” practic inglobeaza toate aceste aspecte, fara unul dintre ele cuvantul “nu are sens”.